Båt båt båt


Så vi fløy til San Carlos. Feriestedet der pensjonister fra sør-statene har godt fotfeste. Vi kom i kontakt med Don, en yatch broker med et ungt sinn som likte disse norske brødrene som lette etter meningen med livet. Én visning var nok – en Whitby 42 fot, 80 hestekrefter, 2 soverom, 2 bad og 2 master ble vår nye forelskelse! Long story short, vi kjøpte den, fuck yeah. FUCK YEAH!

Ok. Så vi fikk endelig kjøpt oss en båt, en såkalt cutter ketch. En seilbåt med to master og 4 seil. For å sette det i perspektiv så er vår avdøde «Vilje» en slope med kun en mast og 2 seil, og ikke minst 8 fot mindre. Budsjett? Sprengt. Fornøyd? Ja! Hvordan skal vi tjene mer penger? Vet ikke.

Nå har vi eid «Sea Lady» i 2 uker og oppussings prosjektene har for lengst nådd hva som er behagelig. Båten har de siste 3 årene stått å tørket på land, og utfordringene er deretter:

 • Alle gjennomføringer rustet fast
 • Luker og treverk i cockpit råttent
 • Stående rigg er over 30år gammel og må byttes ut
 • Alle batterier er døde
 • Vannrør ufyselige
 • Lekasje i dekk
 • Navigasjons lys fungerer ikke
 • Motoren trenger en full overhaling
 • Autopilot caput
 • +++

Noe er vi godt i gang med, andre ikke. Mye utstyr er bestilt fra USA (da Mexico ikke har en dritt), men siden Trump ikke liker oss her nede må alt sendes til den amerikanske grensen for så å bli kjørt ned hit. Å nei, vi kan ikke gjøre det selv da vi ikke kommer inn i landet lenger:O

Hva er planen? Vår kjære mor kommer ned til Puerto Vallarta 24.desember for å feire jul med oss. Da blir det askepott og pinnekjøtt i den nye båten, så vi er ganske stocka! Eneste kjipe er at vi er 1200km nord for Puerto Vallarta per dags dato. Rolige 6 dager med båt, og det om vi seiler sammenhengende dag og natt med god vind hele veien. Situasjonen med båten stående på land med x-antall prosjekter gjør oss litt stressa, men vi hører begge tydelig og klart vår gode venn Per sin stemme i bakhodet si: «Trekk ut tampongen a, Wiig!» Og det er akkurat det vi tenker å gjøre, trekke ut den jævla tampongen og komme oss ned til mor å feire jul! Kjøørrr!!!

– Magnus

 

2 kommentarer på “Båt båt båt

 1. Jørgen sier:

  Dette er så bra, gutter. God jul. Håper dere får fiksa skuta skikkelig!

 2. Liss H Wiig sier:

  🙂 Herreminhatt gutter, tidsoptimister er bare fornavnet 😉 godt jeg har bestilt et rom i La Cruz, – antar jeg må sitte alene i marinaen der og speide etter dere, men jeg får da trøste meg med pinnekjøtt og tequila:-) og kanskje forbarmer noen mexicanere seg over meg på julaften:-) Det viktigste er at dere tar det rolig og forsiktig nedover, ikkeno stress, og kommer dere vel frem til mor <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

hits