Fra pirat til røver

Båten er nå til  salgs! Og livet til sjøs er over for denne gang. Men, før jeg avslører årsaken til denne dramatiske vendingen må vi gå tilbake noen måneder.

Etter en sen avreise fra Puerto Vallarta som tvang oss nordover inn i Sea Of Cortez, med tropiske stormer i hælene ankom vi havn i La Paz. Her har vi vært før da. Her plukket vi opp 2 langtreisende landkrabber fra Norge som skulle være mannskap om bord i «Sea Bitch» (tidligere «Sea Lady»). De neste 4 ukene cruiset vi nordover i svært bedagelige forhold med selskap av hval, delfiner og andre cruisere på flukt fra det sørlige været.

Vi storkoste oss med seiling, snorkling, spearfishing, bonfire og hiking turer. For første gang på veldig lang tid føltes det endelig ut som vi var på ferie. Ingen vaiere som ryker. Ingen seil som revner. Ingen lekkasjer i båten. Og ingen styring som slutter å fungere. Vi kunne slappe av.

Så hva er gærn’t? Hvorfor ikke fortsette piratlivet til sjøs? Helt ærlig, det blir for kjedelig. Det går for tregt. Å duppe uti vannet ankret langs en fantastisk fin strand føles nesten ut som vi er på et pensjonisthjem. Dagene begynner å flyte inn i hverandre. Vannet er like turkist som dagen før, og fisk smaker fortsatt fisk. Det er ett fantastisk liv, men i lengden kommer det virkelig ett behov for å snakke med noen hippe, unge mennesker som ikke er kjærestepar! Fire unge (forholdsvis), single gutter stuck i en seilbåt langs kysten av Mexico der det ikke finnes noe som helst annet enn fiskelandsbyer kan være på grensen av hva som er sunt.

Denne erfaringen med det faktumet at vi er blakk har gjort at vi nå konverterer til røveri på land, over piratliv til sjøs. Livet på land vil nok ha minst like mange utfordringer, men på land kan vi i det minste fly ut av landet om vi ikke liker folka. En rett og slett mer dynamisk livsstil der penga kan brukes på bo og mat i stedet for på båtdeler.

I skrivende stund befinner vi oss i hovedstaden i Colombia, Bogota. En by full av kaos og korrupte politifolk. Her er folk unge og hippe, og snakker ikke ett kvekk engelsk. Så nå er det ingen annen vei enn å dra opp Duolingo å vinne noen utfordringer. Yo bebo leche.

– Magnus

 

3 kommentarer på “Fra pirat til røver

 1. Bodil Dotset Ringerud sier:

  Heisan landkrabber?. Godt dere har fast grunn under føttene igjen. Har fulgt bloggen deres og jammen er det to skikkelige handymenn på tur. Ønsker lykke til på neste etappe. ??

 2. Gorm sier:

  he, he… La nysgjerrigheten seire. Grip dagen og livet. God tur videre gutter.
  Jeg har forresten fått meg ny båt som nå akkurat har ankommet St Lucia etter å ha krysset «Dammen». En 70 fots drøm. Så hvis dere roter dere bort og ender opp i nærheten av the windward island, så slå på tråden.

 3. Tante Margaret sier:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Rune_Monstad

  Hei gutter…kanskje dere passer bedre til en sykkeltur rundt om i verden….Jeg kjenner godt Rune Monstad…og han har slått seg ned i Ottawa med kone og barn siden han avsluttet i Afrika.
  Han startet i Bolivia….ja les om han…ganske inspirerende historie.
  Selg båten og kjøp sykler….og kom på besøk til tante Margaret i Brownsburg-Chaham, Qc. Canada!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

hits