7 dagers seilas langs norskekysten

7 dagers seilas langs norskekysten

. Seilbåt for seilas langs norskekysten

Hei alle folk som følger bloggen vår!

Mitt navn er Sverre, og dette er mitt første innlegg på bloggen, men neppe det siste!

Som bildet viser, er ikke dette et seilas med vanlig glassfiber båt, men tradisjonell bruksbåt. Båten måler 11 meter og skal ha med seg 14 elever, utstyr og mat for 7 dager.

Det ble trangt om plassen, men vi delte oss opp i 2 vakter, som også var nødvendig da vi skulle nattseile 2 netter.

På studiet mitt har jeg tidligere seilet små tradisjonelle bruksbåter, men aldri en så stor. Det å manøvrere båten er ikke nødvendigvis vanskeligere, men alt er større, tyngre og mer skummelt. Vi seilet 50/50 utenskjærs og innenskjærs. Og et par dager var vi utfor vind på 17 m/s og 2 meter høye bølger. Båten taklet det fint, og det var godt å få føle litt på vær og vind.

Turen var veldig lærerik, spesielt når vi seilet på natten ved kun å navigere via lykter og fyrtårn. Under turen fikk jeg en bedre forståelse for hvordan vær og vind fungerer på båten og seilene. Jeg føler meg nå mye tryggere på at en jordomseiling er overkommelig tiltross for lite seileerfaring på meg og bror.

Peace out!

– Sverre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

hits