BURNING MAN 2018


Jeg sliter med å sette ord på det som møtte oss ved Black Rock City, festivalen som ligger midt i Nevada ørkenen. 80 000 deltakere samlet i en pop-up by bygget opp av enorme kunst konstruksjoner og led lys. Penger har ingen verdi, og du må være 100% selvforsynt under hele oppholdet på 10 dager. Med camper trucken vår fikk vi all strøm vi trengte fra solenergi, og gas til kjøling og matlaging. Nok mat og masse vann er essensielt, men også solkrem, led lys, googles, dopapir, støvmaske og sykkel er kritisk å ta med. Det finnes offentlige toaletter, men ingen dusj. Er du medlem av en større camp stiller de ofte med dette i tillegg til kjøkken og lounge (skygge område). Vi rocket solo som gir oss større frihet men også flere utfordringer, som det å finne et sted å campe, som var ganske tricky.


Du skjønner ikke hvor stort det er. Helt enormt. Og når natten faller på og hele byen lyser opp av led lys føles det ut som om du er en maur høy på syre i Disneyland. Ubeskrivelig. Vi sykler med våre egne led lys og en kopp. Kopp er viktig! Overalt hvor du drar er det gratis alkohol å få, men du må ha kopp, og ID. For oss som er såkalt “virgins” er det vanskelig å vite hvor man skal gjøre av seg. Japansk rope bondage, skyline, jazzklubb, standup, fight cave, orgy telt, you name it, alt innen alternativ underholding florerer rundt i byen nattestid som på dagtid.


Jeg sitter igjen med en rar følelse av og ikke fått full uttelling av burning man. Så mye unikt å delta på, så mange bra mennesker, så sinnsykt mye av alt, men kroppen klarer bare å ta innover noe, og døgnet er bare 24 timer, og noen timer søvn må man ha. Dette er en sinnssyk festival alle bør delta på hvert fall en gang i livet, og selv om den ikke passer for alle, vil den kickstarte en del tanker og ideer hos deg! Jeg og bror har gjort oss opp noen tanker i etterpåklokskapens ånd:

– Ha meg deg jente du er trygg på, da det er veldig mange aktiviteter som er par-basert.
– Bli med i en camp på forhånd, det gir deg en enklere start, og det er lettere å bidra.
– Bruk hvertfall en hel dag borte fra alle du kjenner å utforsk på egen hånd.
– Planlegg enkle måltider for hele oppholdet. Lage mat beruset og i sandstorm er ikke alltid like fett.
– Skriv ned noen aktiviteter du virkelig ønsker å få med deg.
– Ta med deg ett eller annet du kan dele ut til folk du har lyst å takke for noe. (Det kan være hva som helst ass!)
– Kostyme dagtid – Lett, enkelt, noe du faktisk gidder å gå med i 40 varme grader.
– Kostyme natt – Varme klær! Blir bikkje kaldt på natta. Husk masse led lys som går på batteri/solenergi. More is more!
– Noe å dusje med. Vi brukte et vanngevær. Funka fjell! Og våtservietter. Viktig!
– Når det gjelder kameraet brukte jeg det særdeles lite, da sanden der tar livet av det meste. Men mobil funker. Evt ett kamera du ikke er så redd for.

– Magnus

9 kommentarer på “BURNING MAN 2018

 1. Gorm sier:

  Fett alternativ til seiling…
  Neste gang kan dere jo prøve dere på «Africa Burn» i Tankwa Karoo, Northern Cape i Sør Afrika.

 2. Truls sier:

  Hei Gutta Boyz 🙂

  Kul rapport! Jeg håper dere skal flere ganger, slik at jeg kan bli med!Burning man så/hørtes dødskult ut.
  Savner dere på matta! Keep on living!

  Hilsen
  Truls

 3. Anonym sier:

  Dette er virkelig liv og lære. Vær nå bare forsiktig. Hilsen Bestemor Reidun.

 4. Astrid sier:

  Hei gutta boys, takk for info.
  Trodde dere var i båt, men det blir kanskje senere. Ja, skjønner at eventyret har begynt og masse inntrykk som tar tid å fordøye. Godt at dere er i livet. Det tok noe tid før vi hørte fra dere. God ferie fortsatt, klemmer til dere begge, fra tante.

 5. Anonym sier:

  Høres helt vilt og fantastisk ut – og vi som ikke har vært der, som du sier, vil aldri skjønne og forstå, men fasinerende og veldig fint å være med dere på reisen her hjemmefra, stolt av mine kreative, snille og flotte gutter:-) stor klem fra mor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

hits