Dåpsseremoni

Seilbåten vår blir døpt vilje
I helgen var tiden inne for å døpe seilbåten, og navnet til dama vår er Vilje! Vilje er en mindre vakker dame som er bred over baken, men det hun ikke har i utseende, veier hun opp for i sjarm. Siden båten allerede hadde navnet Tinto fra forrige eier holdt det ikke å smelle en champisflaske i sia hennes. Havguden, Poseidon, måtte tilfredsstilles, og det ble gjort på følgende måte:

1. Rens det gamle navnet til båten fra havguden, Poseidon, sin hukommelse og havets regnskapsbok.
 
2. Alle spor fra båtens tidligere identitet må slettes.
 
3. IKKE UNDER NOEN OMSTENDIGHETER HA NOE I BÅTEN MED DET NYE NAVNET FØR ETTER SEREMONIEN ER GJENNOMFØRT!
 
4. Gjør klar en metall-bit med det gamle navnet skrevet på med vannløselig blekk og en god flaske Champagne.
 
5. Les opp følgende:
«Å mektige og store hersker over sjø og hav, til deg alle skip som er pålagt å betale hyllest, bønnfaller jeg deg i din elskverdighet å utslette TINTO som har opphørt å være en enhet i ditt rike. Som bevis sender vi dette objektet som bærer hennes navn til havets bunn for å bli tilintetgjort gjennom dine krefter og for alltid bli renset fra havet.»
Dropp metall-biten i vannet fra baugen på båten.
«I vår takknemlig anerkjennelse av din gavmildhet og dispensasjon offrer vi denne gaven til deres majestet og deres rettsystem.»
Hell halvparten av vinen i sjøen fra øst til vest (resten kan drikkes av selskapet).
 
6. Fortsett med følgende til Poseidon (Gjør en ny Champagne klar):
«Å mektige og store hersker over sjø og hav, til deg alle skip som er pålagt å betale hyllest, bønnfaller jeg deg i din elskverdighet å ta imot dette verdige fartøyet som for i all tid skal bli kjent som VILJE, vokt henne med din mektige arm og sikre henne trygg og rask passasje gjennom hennes reiser innenfor ditt riket. I vår takknemlig anerkjennelse av din gavmildhet og dispensasjon offrer vi denne gaven til deres majestet og deres rettsystem.»
Ett glass vin i havet for kapteinen, ett for styrmann helles fra vest til øst.
«Å mektige herskere i vinden, gjennom deres makt vårt ansiktsløse skrøpelige fartøy, bønnfaller vi deg til å gi dette verdige fartøyet, VILJE, fordelene og gledene ved din gavmildhet, som vil sikre oss din tjeneste i henhold til våre behov.»
Gjør klart ett glass med vin.
«Å store Boreas, opphøyde hersker av nordavinden, gi oss tillatelse til å bruke dine mektige krefter i jakten på våre rettslige bestrebelser, gi oss den overveldende kilde av din kraftige pust.»
Mot nord, kast en glass med vin ut i sjøen.
«Å store Zephyrus, opphøyde hersker av vestavinden, gi oss tillatelse til å bruke dine mektige krefter i jakten på våre rettslige bestrebelser, gi oss den overveldende kilde av din ville pust.»
Mot vest, kast en glass med vin ut i sjøen.
«Å store Eurus, opphøyde hersker av østavinden, gi oss tillatelse til å bruke dine mektige krefter i jakten på våre rettslige bestrebelser, gi oss den overveldende kilde av din hellige pust.»
Mot øst, kast en glass med vin ut i sjøen.
«Å store Notus, opphøyde hersker av søravinden, gi oss tillatelse til å bruke dine mektige krefter i jakten på våre rettslige bestrebelser, gi oss den overveldende kilde av din skånsomme pust.»
Mot sør, kast en glass med vin ut i sjøen.
 
7. Mal nytt navn på båten. THE END!
Kilde: Ceremony for Renaming Your Boat - Oversatt i hastverk av meg selv.

Sverre ligger fyllesjuk i båten
Vi holdt på til langt på natt, og ble fulle og usjarmerende alle mann. Vi sendte hele seremonien live her på siden, der videoen vil ligge tilgjengelig i noen uker til om du plutselig skulle begynne å kjede deg på jobb;)

– Magnus

En kommentar på “Dåpsseremoni

  1. PER JÆGER sier:

    Strålende! Bare ikke glem sjøvettet. Stor glede av prosjektet. Det er en nok en lang vei fram; sånn er det bare med livet. Dere er i begynneslen, jeg er på slutten. Har aldri angret på å gjøre deg jeg hadde lyst til, men noen ganger ergret meg over at jeg ikke hadde ennå litt mer lyst på livet. Som er svært, bare spør Odd Børretzen. Begynner å bli lei scooter i hagen, deler snart? Ikke det at deler løser alle problemer. Det største er at denne lille fisen er en nymoderne elektrifisert moped er mere komplisert enn min gamle Honda endunk 650cc. Jeg regner med at jeg må involvere min gode gamle venn og mekanikerekspert på mc; herr Kim Jarre, på dette moderne mopedposjektet, Hvis vi får den til å gå koster det en flaske billig whisky i arbeidspenger. Hvis ikke så er det bare et lite bidrag til et flott posjekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

hits