Langturseilerkurs

Brødrene er skeptiskeI helgen fikk vi offesielt beskjed om at vi kommer til å dø til sjøs. Vi deltok nemlig på vårt første kurs i seiling, som var rettet mot de som vil reise langt og lenge. Og vi skjønte fort at vi ikke har eller kan noen ting om jordomseiling. Kurset varte over 20 timer med Andreas Holo som kaptein på skuta der vi gikk gjennom båt, ruter, navigasjon, sikkerhet, uvær, pirater og masse mer.

Foredragsholder Andreas Holo
Vi kan vel si at dette kurset ga oss ett skikkelig spark midt i trynet! Men på en god måte. Vi vet nå om alt vi ikke vet, noe som er litt betryggende på en rar måte. Nå vet vi hvertfall hva som må gjøres for at vi skal komme oss til sjøs. «BUILD BOAT. EAT.BUILD BOAT. WORK. BUILD BOAT.»

Hval treffer seilbåt
En litt artig ting vi lærte på kurset var at hvaler er noen luringer. De kan plutselig finne på å leke med seilbåten din midt på havet, eller prøve å parre seg med den, eller bare være kjip å hoppe på deg. Dette hvis du selv ikke krasjer i den på natta da du skrudde av ekkoloddet for å spare strøm.

– Wiigbrødrene

4 kommentarer på “Langturseilerkurs

  1. Ulf sier:

    Peis på! (Å leve, det er farlig det… 🙂 ) Men vær nøye med å følge med på været… Man trenger ikke seile der det kommer storm.

  2. PER JÆGER sier:

    Strålende, gutter! Livet er farlig, derfor gjelder det å være gira på livet, slik som dere er. Jeg tok en masse sjanser som ung jeg sikkert ikke burde tatt, jeg anerr ikke om jeg var særlig forberedt, men jeg anger ikke ett sekund i dag. I en alder av snart 63 år. Sikkert fordi jeg begynner å bli dement, eller noe sånt? Jeg heier på dere, hele veien, uansett.

    Gjør det, men vær så smart og forberedt dere bare kan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

hits