Oppussing

Forskjellige skisser over nye installasjoner i båten
Det nærmer seg vinter og koseturene ut i Oslofjorden er over for i år. Nå er det slutt på øl, damer og kos. Faen heller, nå må vi få den båten up and running!

Dere som følger denne «bloggen» har kanskje tenkt at vi har gått i hi for vinteren. Neida! Nå som temperaturen har sunket, har vi brukt mye tid på planlegging av oppussingen som skal skje. Og det er en del. Båten er nemlig helt ribba. Ikke en dritt annet i båten enn en sliten Yanmar diesel motor.

Yanmar bensin motor

Jeg har tatt på meg ansvar for dørken og noen vegger som må skjøtes og repareres, og Magnus har hovedansvar for det elektriske.  Siden Magnus er den mest tekniske av oss, tok han gladelig i mot det ansvaret. Jeg tok dørken med et smil. Noe jeg angrer bittert på i ettertid.

Installering av sikkringsskapBegynnelsen på et sykt avansert sikringsskap.
Kutte ned bjelkene for å kunne senke dørkenHer har jeg gjort et forsøk på å avrette underlaget hvor dørken skal ligge.
Kutting av plater til dørkÅ tilpasse dørken er et greit helvete.

I løpet av vinterhalvåret har vi satt oss som mål å gjøre båten innvending beboelig. Klarer vi det flytter jeg inn i båten våren 2016. I båten skal jeg bo, spare penger og bygge frem til vi skal ut på vår etterlengtede jordomseiling, sommeren 2017, om båten flyter eller ei!

Arbeidslampe for å kunne jobbe i båten etter det har blitt mørkt.Flere bilder fra oppussingen vil legges ut fortløpende her.

– Sverre

2 kommentarer på “Oppussing

  1. PER JÆGER sier:

    Ser bra ut, dere er flinke!
    Er scoteren på veien?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

hits