Den jævla båtjakten


Vi fikk skyss fra San Diego til Tjiuana (Mexico) av våre to nye venner. Ganske digg med tanke på at vi har et helt hjem i baggasjen. Vi tar en mindre rolig kveld på byen før vi tar flyet ned til La Paz. Første inntrykket av byen er veldig bra, maten er god og ikke for dyr. Folkene er chille og laidback. Båten vi hadde sett oss ut, en Polaris 43 fot, viste seg å være ett Vilje volum 2 prosjekt, så vi ble fint nødt til å vurdere andre båter. Vi får kontakt med den lokale båtmegleren, Tom. Hyggelig og avslappet type. Dagene starter rolig, vi titter på båter over nett, kontakter Tom for visninger, så venter vi. Og venter. Responstiden varierer fra 4 timer til 2 dager. Vi drikker øl, spiser taco, møter noen mexicanere, vi lærer litt mexicansk kultur og setter spansken på prøve.


3 uker senere. Det føles som om hele drømmen vår går i vasken! Mandager kan være tøffe også her i varme og solfylte Mexico. Etter uker nærmest sengeliggende fant vi en båt vi forelsket oss i. Den er alt vi ser etter, og er til salgs etter at eieren nylig døde. Haken er at havnesjefen der båten står ikke er like begeistret over at to cocky nordmenn kommer å skal kjøpe båten til kompisen hans som er død. Etter x-antall dager går budet vårt gjennom, og vi er 90% unna ny båt! Vi dro til Los Cabos og feiret med å sløse bort mer penger enn vi noen gang har gjort, i kjent Wiig stil.


Blåmandag,  og vi er så jævla klare for å starte det fantastiske eventyret vårt! Selv om båtkontrakten ikke er landet velger vi gå ordentlig til verks. Vi gjennomgår hver centimeter av båten, og det begynner å gå opp for oss at båten trenger mer kjærlighet enn det vi kan gi. Til slutt er begeret fullt, havnesjefen har vært innom båten og tatt de gode fiskestengene til den avdøde eieren. Makan til lowlife. Faen som vi klikker. Vi pakker sekken og går. Går fra drømme båten vår, det vakre beistet med for mange skjulte feil og ingen fiskestenger.

Vi er tilbake på scratch. Ingen båt. Ingen plan. Mindre penger. Mindre glede. Mere sorg. Dritt lei venting. Dritt lei stranden. Dritt lei øl. Dritt lei taco. Åååfy faen så lei den senga! Tar gjerne i mot tips for hva vi kan gjøre for å gjøre hverdagen bedre. Så lenge det ikke innebærer noe av det vi er dritt lei:)

– Sverre

6 kommentarer på “Den jævla båtjakten

 1. Joakim sier:

  Når kommer en oppdatering?

 2. Truls sier:

  Gå å tren jiujitsu på en lokal klubb da vel 🙂

  Lykke til videre gutter 🙂

  Hilsen
  Truls

 3. Anonym sier:

  Velkommen til verden. Been there, done that. Det viktigste er å prøve! Der er dere flinke og ivrige. Fortsett, livet blir til underveis. Det motsatte er «inte visste jag, at alla dessa dager, som kom og gick, var sjelva livet»

 4. Araz sier:

  Lær dere yoga ja

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

hits